Headerbild

Kategorier

Tragiskt dödsbud

2023-12-24 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Vår hedersledamot Lennart Ohlander har idag stilla somnat in. Lennart har under många år sedan start varit något av "kittet" i verksamheten. Han har varit aktiv i såväl styrelse som utbildningar och tävlingar inom klubben.
Våra tankar går främst till anhöriga.
Vila i frid Lennart.

Minnesruna av Mikael Kyander
Julafton 2023 förmörkades av meddelandet om att MCHK Racingsektionens tidigare ordförande Lennart Olander gått bort efter en tids sjukdom.
Jag fick kontakt med Lennart och Monica Olander första gången när de ringde mig, på den tiden jag var ordförande i MCHK Racing, med frågan om de kunde få gifta sig vid vår banträff på Linköpings Motorstadion. Självklart var de välkomna att göra så.
Lennart blev senare medlem och deltagare vid våra evenemang.
Racingsektionens verksamhet och medlemsantal hade ökat dramatiskt under åren sedan jag tagit över ordförandeskapet och vi hade även börjat arrangera riktiga hastighetstävlingar i samarbete med lokala motorklubbar vid olika banor.
Ledningen av detta hade varit väldigt mycket av en ”one man show” med kortvariga inhopp av olika funktionärer, och började framstå för mig som övermäktigt i kombination med yrkeskarriär och familj. ”Årsracen” i Linköping hade funnit sitt format och växte, tävlingar arrangerades på flera andra banor. Tiden räckte inte till.
I brist på frivilliga funktionärer kallade jag till slut till ett extraordinärt årsmöte med en enda fråga på bordet - nerläggning av Racingsektionen.
På mötet steg Monica och Lennart Olander fram och förklarade sig som frivilliga att träda in och det är tack vare det som Racingsektionen fick leva vidare.
Monica tog över kassörsrollen från Siv och Nisse Lövgren som också hade tyckt att det började bli för mycket med alla nya arrangemang, och mycket mer pengar i hanteringen.
Lennart klev in i styrelsen och blev senare även vice ordförande.
Vi hade under flera år ett mycket gott samarbete, med en allt mer växande börda. Lennart tog en mycket stor del av jobbet.
Verksamheten bara fortsatte att växa, och så småningom fick vi även in fler volontärer i arbetet. Redaktörer för tidningen, ett gäng som skötte racekontoret vid tävlingar, klassrepresentanter för de olika klasserna med mera. Vi hade blivit en riktig klubb!
1996 lämnade jag till slut ordförandeskapet på grund av utlandsjobb. Lennart tog över stafettpinnen och höll i den under många år med den äran.
Hela Classic Racing Sverige är skyldiga Lennart ett stort tack för de insatser som han gjorde under många år, även efter att Monica gick bort.
Mina tankar är också med dottern Laila.

Tack Lennart! Vila i frid!

 Mikael Kyander
Ordförande i MCHK Racingsektion 1984 - 1996
Hedersmedlem nr 1, MCHK Racingsektion

Adress

MCHK-Racing Katarina M Edberg, Sproge Kruse 430 62344 Klintehamn

Kontakt

E-post: info@mchk-racing.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in