Headerbild

Kategorier

Kort rapport från det Nordiska mötet 2020

2020-11-09 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Som så mycket annat var även årets Nordiska möte påverkar av pandemin. Vi fick hålla mötet som ett Teamsmöte. Mötet hölls den 21 oktober och en kort sammanfattning följer nedan.

Den tänkta tävlingskalendern ser ut så här:

Ring Djursland       30/4-2/5        NO + NC Danish round+FIM-E
Jurva                       21-23/5         NO + NC Finnish round
Våler                      11-13/6         NO + NC Norwegian round
Årsracet                  6-8/8             NO
Gelleråsen              3-5/9*           NO + NC Swedish round (Preliminary)
* I protokollet står det 27-29/8, men det blev ändrat.

Övriga beslut värda att nämna är:
-        Förtydligande av typ av bromsskivor för klass 7; ”ISR typ” ersätts av ”semi floating skivor av typ som fanns inom perioden”.

-        Formula 1; cyklar t.o.m. årsmodell 1984 får ha fri slagvolym. Detta för att dessa äldre och tyngre cyklar ska kunna bli lite mer konkurenskraftiga.

-        Klass 12 (250 GP); Vi kommer att ”släppa” ett reglemente för klassen som kommer att läggas upp på hemsidan, så fort det är klart. Reglementet (och klassen) täcker in 125-500 cc. Klassen kommer även under säsongen 2021 ses som en supportklass, men ambitionen är att den ska kunna ingå som en ”vanlig klass fr.o.m. säsongen 2022.

-        Generell förändring; Kylflänsar på cylinder och topplock får förlängas med 8 mm. Orginal formen och tjockleken får inte ändras.

-        Som generell diskussion kommer vi att ta upp frågan att införa Classic Superbike och classic supersport som FIM Europe klasser. Vid FIM-E Vintagekonferensen i helgen fick Per Holmström och John Davidson i uppdrag att ta fram förslag på reglementen.

Hela protokollet hittar du HÄR

Adress

MCHK-Racing Katarina M Edberg, Sproge Kruse 430 62344 Klintehamn

Kontakt

E-post: info@mchk-racing.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in