Headerbild

Licens för bankörning

Det finns ett antal olika licenser för Roadracing och de flesta Classic-förare har något som kallas ”Classic-licens”. Den berättigar till tävlande i classic-serien, men inte i modern racing som SM eller Supermono. För modern racing är det vanligast med senior-licens.

Alla svenska förare ansöker om licens och betalar via hemsidan Logga in - Svemo TA. På Svemos hemsida kan man läsa mer om hur det går till att ansöka om och betala licensen. Kom ihåg att också betala din medlemsavgift i klubben där du har din licens (t.ex. MCHK-Racing). Om du får ett felmeddelande när du ska köpa din licens om att du inte finns med i IdrottOnline så kontakta Svemos licensansvariga.

Nytt för 2023 är att alla måste genomgå utbildningen "Return to Race-Hjärnskada" innan licens kommer att utfärdas. Denna utbildning hittar du under "Utbildning" när du loggat in i SvemoTA.

Licenstyper och priser

Passagerarlicens för de som endast ska medverka som burkslavar löses utan utbildning i SvemoTA till en kostnad av 1200kr. Kravet är medlemskap i klubb ansluten till Svemo..

Adress

MCHK-Racing Katarina M Edberg, Sproge Kruse 430 62344 Klintehamn

Kontakt

E-post: info@mchk-racing.org

Drivs med KlubbenOnline

Logga in